Otpis kamate na obaveze po osnovu određenih javnih prihoda

Bez autora
Apr 05 2012

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu određenih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.Prema ovom predlogu, kamate će biti otpisane obveznicima koji podnesu zahtev do 30. juna 2013. godine za sledeće javne prihode: porez na dohodak građana uključujući i porez na prihode od samostalne delatnosti, porez na dobrobit preduzeća, porez na prenos apsolutnih prava, porez na nasleđe i poklon, porez na promet,...

Otpis kamate na obaveze po osnovu određenih javnih prihodaVlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu određenih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Prema ovom predlogu, kamate će biti otpisane obveznicima koji podnesu zahtev do 30. juna 2013. godine za sledeće javne prihode: porez na dohodak građana uključujući i porez na prihode od samostalne delatnosti, porez na dobrobit preduzeća, porez na prenos apsolutnih prava, porez na nasleđe i poklon, porez na promet, porez na registrovano oružje, porez na fond zarada, porez na finansijske transakcije, doprinose za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinose za obavezno osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Predlaže se da kamate budu otpisane uz uslov da je obveznik do dana podnošenja zahteva uplatio glavni dug za obaveze do 31. decembra 2011. godine.

Ovim predlogom zakona Vlada Srbije pomaže oživljavanje i razvoj privrede, pri čemu se omogućava da se privreda, preduzetnici i fizička lica rasterete neplaćene kamate kako bi bili u mogućnosti da efikasnije izmiruju tekuće obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik